Fräscha upp altanen

När det är vår och sommaren är på gång lockas många att sitta ute på altanen och njuta. Dock kan altanen vara en plats som lätt blir bortglömd och helt enkelt lämnad åt sitt öde. Hur gör man egentligen för att få en riktigt mysig och trevlig altan att vistas på? Altanen används av många som en naturlig samlingsplats oavsett om det är kaffe mitt på dagen eller en trevlig kväll i sällskap med vänner. Då är det trevligt och ha bekväma sittmöbler där alla får plats och man kan sitta i många timmar.

Om någon blir lite kall är det en trevlig gest att ha både tofflor och filtar tillgänglig för gästerna. På så sätt känner man sig mer välkommen och slipper sitta under flera timmar och småfrysa. Belysningen är ett annat inslag som höjer mysfaktorn på uteplatsen. Några mjuka lampor som skapar ett trevligt sken när det blir lite skumt. Många levande ljus och lyktor är ett annat inslag som ger en mysig känsla. Kom ihåg att aldrig lämna levande ljus obevakade och alltid blåsa ut dom när det är dags att lämna altanen.

I övrigt kan lite växter, prydnadssaker och liknande passa bra på en altan. Som ägare av altanen kan man alltid se till att få in lite inslag som representerar en själv. Lite personligt, som någon tavla eller annat. Det kan dessutom öppna upp för djupare samtal där man har möjlighet och berätta mer om sig själv och sina åsikter för gäster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *