Inred med lättskötta växter

Det är många av oss som älskar växter men inte nödvändigtvis har gröna fingrar. Därför ska vi ta en titt på växter som är lätta att sköta och fina att se på. Vi är inte blyga så vi hoppar direkt på första tipset som är ett trendigt inomhusträd: Paraplyaralia (Schefflera Compacta). Om du har varit på en modern takbar i Stockholm så är chansen stor att du har fallit för de där härligt stora växterna som får det att kännas som att man är på en vingård i Frankrike. Det är lätt att ta hand om en paraplyaralia och det är en elegant växt med fina runda blad som kan bli upp till en meter hög. Bäst av allt är att den trivs i både ljus och halvskugga.

En annan spännande trend just nu är grupperade små kaktusar och suckulenter. Dessa passar jättebra om man bor i en lite mindre lägenhet, eftersom man kan köpa ett gäng och ställa dem på rad i en bokhylla, fönsterkarm eller på skåp och hyllor. Här är det kanske krukorna som är allra mest spännande, eftersom man kan hitta riktigt snygga små krukor och piffa upp inredningen hemma.

Både suckulenter och små kaktusar klarar sig utmärkt i halvskugga och med lite vatten. Suckulenterna förvarar vatten i sina feta, runda små blad och kaktusarna älskar vi alla för att de alltid förlåter oss när vi glömmer bort att vattna dem. Även om de inte är så färgrika så kan man komplettera med spännande krukor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *