Tips för att hålla köket rent

Köket kan snabbt bli smutsigt, och det krävs sällan särskilt mycket för att det bli kaos. Men eftersom man spenderar mycket tid i köket är det många som håller med om att man vill försöka hålla det rent för att man ska kunna slappna av i det ordentligt. Därför ska du få några tips på hur du kan göra för att hålla köket rent, tips som både underlättar för dig och förbättrar dina resultat.

Bestäm vad som får vara i köket och inte

Om du tar in alla möjliga saker i köket ser det snabbt ostädat ut. För att motverka detta “problem” kan du bestämma dig för vad du får ta in i köket och inte. Ska paketet som du hämtade i affären på vägen hem ifrån jobbet få ligga på köksbänken, eller kan du lägga det någon annanstans?

Om du har planerat en segeltur och skrivit ner allting du behöver veta på papper – ska papprena få ligga på köksbordet och ta upp massa plats? Eller ska du ha som vana att samla ihop papprena och lägga det exempelvis i hallen eller på ditt skrivbord? När vi ändå är inne på att segla kan du kika in här för att hitta nya seglarkläder. Tänk på att om du beställer några kläder så bör du inte lägga paketet i köket när det kommer hem till dig.

Städa ofta

Istället för att du låter köket bli så smutsigt att det tar flera timmar att städa kan du städa lite varje gång du har varit i köket. I längden tar det inte lika lång tid att städa varje dag i fem minuter än att städa en gång i månaden i flera timmar. Håll undan disken, torka av bänkarna, håll skåpen sorterade, och så vidare.