Enkla bakrecept

Att välkomna barnen in i köket kan vara en bra idé om du vill lära dem att följa instruktioner, samarbeta och organisera. Vill dina barn vara med i köket är det klart att du ska låta dem vara det. Att baka någonsin tillsammans kan vara väldigt bra för både föräldrar och barn. Men att baka eller laga recept som är komplicerade kan vara jobbigt för barn. Därför ska du få några tips på recept som är både goda och enkla att baka.

Scones

Något som är väldigt enkelt att baka och gott att laga är scones. Det går dessutom att variera i oändlighet – det finns med andra ord ingen chans att man tröttnar på det. Istället för att baka traditionella scones kan du ha i mosad banan, russin eller varför inte chokladknappar? Låt barnen blanda ingredienser och om det behövs kan du hjälpa dem att klicka ut smeten på plåten.

Chokladbollar

Precis som med scones så är chokladbollar goda och otroligt enkla att göra. Dessa går och att variera hur mycket du än vill. Du kan testa att ha i lite havssalt i smeten, kanske rulla bollarna i krossade cornflakes eller något annat som gör dem lite roligare. Om du dessutom låter barnen göra smeten till bollar och rulla dem i kokos eller liknande så blir de nog väldigt glada.

Pepparkakor

När det börjar närma sig jul är nog barnen mer än gärna med och trycker ut pepparkaksdeg i olika former. För att göra det enkelt för dig kan du köpa färdig deg och sen låta barnens fantasi flöda fritt.