Välkomna barnen in till köket

Ett kök i ett hem är en central plats för umgänge och där ni kan skapa fantastiska minnen tillsammans. Men om du inte tillåter barnen att komma in i köket kan ni som familj gå miste om många härliga tillfällen. Därför är det viktigt att välkomna barnen till köket. En bonus är att barnen kan lära sig att utvecklas, följa instruktioner och samarbeta väldigt mycket just där

Att baka och laga mat med dina barn är väldigt härligt. Det är klart att barnen inte måste vara med – men om de och du vill så är det bra att tillåta dem hjälpa till. De kanske kan duka bordet, hjälpa till med att forma frallor och bullar, eller lära sig att följa receptet. Barn kan lära sig hur mycket som helst i köket.

Men…

Det finns vissa saker som barnen inte får gör i köket. Eller det bestämmer du såklart, men att till exempel springa runt och leka i köket medans du lagar mat kan vara farligt. Att ta in en sparkcykel i köket är inte den bästa idén. Så var noga med att lek och andra mer livliga aktiviteter – till exempel att cykla – sker utomhus eller i andra delar i hemmet.

För att lära barn vad man gör i ett kök och att de ska bli medvetna om riskerna som finns så är det viktigt att var tydlig med vad man får göra och inte i köket. Dock är det som sagt viktigt att barnen är med i köket för att lära sig saker. Men säkerheten kommer ändå alltid först!