Var alltid öppen för inspiration från andra håll

Oavsett om man går i tankar att renovera eller inte, kan man som fastighetsägare ha tanken med sig vid besök hos andra. Även om man inte tänker renovera inom den närmsta tiden brukar det komma förr eller senare och då har man redan hämtat in mycket idéer, det finns nämligen inte någon anledning till att uppfinna hjulet igen, utan man kan använda andras lösningar.

Ett exempel på lösning som vissa infört är ett rör från övervåningen rakt ner i tvättkorgen, det kan motivera barnen att lättare lägga sina smutsiga kläder i tvättkorgen. Lampor i trappen som lyser upp svagt under nattetid är en annan lösning som många uppskattar. Är ni på besök hos någon och reagerar på att det är väldigt snyggt eller bra, fråga om det är okej att ta en bild och spara i en inspirationsbok.

Många berättar mer än gärna om just sin renovering resa och hur de gick tillväga. När det sedan är dags för en själv att renovera har man många idéer redan och kan använda det i sitt eget hem. Använd lite idéer från olika håll och samla ihop till att skapa er personliga lösning i det rum ni renoverar.