Kontorsinredning

Jobbar du på ett kontor spenderar du förmodligen minst lika mycket tid på kontoret som du gör hemma – om inte mer. Spenderar du så mycket tid på kontoret är det med andra ord viktigt att du trivs där. För att få till en hemtrevlig, trivsam och trygg känsla där kan det krävas att du lägger ner lite kärlek och engagemang för att uppnå det.

Det behöver inte betyda att du köper hela ny inredning, möblerar om hela kontoret eller målar om väggen. Utan ibland är det bara det där lilla som gör skillnaden du vill åt. Lyckas du med det kommer du att trivas mycket bättre, vilket förmodligen även kommer göra att du kan jobba bättre. Att ha ett kontor man tycker om är alltså viktigt både för ens arbetsfokus och ens mående överlag.

Från opersonligt till personligt

Tänk dig själv att sitta i ett kalt rum, utan personliga detaljer och utan trivsam inredning som gör att du kan sitta bekvämt. Att göra det 40 timmar i veckan kommer förmodligen inte hålla. Tillslut kommer du med största sannolikhet bli väldigt omotiverad och uttråkad, och det bara av att gå in på kontoret eller i ditt arbetsrum. Detta kan du däremot göra något åt utan att det krävs överdrivet mycket.

Du behöver inte möblera om, byta inredning, ta bort en hylla eller måla om väggen, men istället kan du sätta upp några tavlor, sätta dit några fina inredningsdetaljer, beställa några blommor eller bara ta med något hemifrån som betyder mycket för dig. Oavsett om du har en data studio, ett vanligt kontor, en ateljé eller någon annan form av arbetslokal ska det kännas trivsamt och tryggt. Kontorsinredning, bara i form av de minsta detaljerna, kan göra otroligt stor skillnad överlag.